LEVERING 2 - 4 HVERDAGE | FRI FRAGT FRA 500 KR | ELLERS FRA 39 KR

Imponerende Sommerfiskeri - Frederik Bov


Frederik må virkelig siges at have været en af de helt store spillere i ILURES CHALLENGE denne sommer. Han har gang på gang leveret imponerende blanke sommerhavørreder i den grove kaliber.

Her får du historien om Frederiks imponerende sommerfiskeri.

"Juni måned blev den bedste, jeg længe har oplevet som havørred fisker. Normalt ser jeg forår og efterår som de årstider, hvor chancerne for havørred stiger og kaster flest fisk af sig.

Men i år blev sommeren virkelig skudt godt igang, og for enden af linen har der permanent været monteret en ILURES gennemløber.

Det er blevet til hele 27 fisk fordelt på 17 ture, som ikke kunne stå for ILURES. Og det var bare dem som kom på land. Flere faldt for blinket, men røg af i kampen."

Hindsholm

"Jeg var taget til Hindsholm på Fyn, en ren perle af en halvø, hvor fiskepladserne bare ligger klods op af hinanden. Her kan man altid kan finde en plads som passer til forholdene på dagen.

Denne dag gik turen til Måle, og det var en af de lunere dage med temperaturer op mod de 25 grader. Jeg ankom til pladsen ved 14-tiden og fik rigget op med ILURES Chrome, som vanligt. Chrome modellen reflekterer solens stråler rigtig godt, og man har virkelig troen på fisk når den sidder for enden.

Jeg startede med at fiske pladsen af. Der skete ikke det store, kun hug fra hornfisk. Jeg havde besluttet mig for hjemmefra, at hvis der ingen aktivitet var ved Måle, så ville jeg fiske videre mod Stavre - en anden plads, som ligger syd for Måle.

Jeg fik fisket strækket af mellem de to pladser, men kun med resultatet af et par følgere som intet ville. Jeg havde nok mistet troen på fast fisk for denne tur, men da jeg var kommet tilbage ved udgangspunktet Måle, skulle badekarret fiskes igennem en sidste gang på denne tur.

Jeg kastede på langs af badekarret, og ILURES Chrome blinket blev revet igennem vandet med høj fart på og små korte spinstop...... BUM... så sad den der. En helt perfekt kroget, og en lige så perfekt havørred var faldet for gennemløberen. En fight med et par gode udløb kunne begynde.

Det er i de øjeblikke ens hjerte kan slå et slag over af bare spænding. For hvem vinder – dig eller fisken?

Denne dag vandt jeg, og en flot havørred på 61 cm. gled i nettet. Den lange gåtur og anstrengelserne var blevet belønnet. En fantastisk eftermiddag ved kysten."

Hindsholm part 2

"Uret ringede kl. 2:30. Det var endnu engang Hindsholm som stod for skud. Efter en hurtig kop kaffe, så var det afsted.

Jeg ankom til pladsen omkring kl. 3:30. Det var allerede begyndt at lysne, imens jeg riggede til med ILURES Tobis RL Chrome endnu engang.

Efter at have fisket pladsen over ankom jeg til revet, og lagde nogle kast ud over. Klokken viste 04:30, og jeg sendte Tobis’en afsted henover revet endnu engang. Denne gang med forholdsvis langsom indspinning og hævet stang så gennemløberen kunne gå højt i vandet. Pludselig strammer linen op, og et ordentlig plask fra en stor fisk viser sig.

Fighten kunne begynde... Flere gode udløb blev taget, og den meget tilfredsstillende lyd af hjulets bremse sang. Jeg kunne fornemme at havørreden var blevet træt og fandt derfor nettet frem. Idét jeg skal til at nette fisken tager den en sidste dans rundt om mig, og vikler linen ind i en tangplante bag mig. Hjertet hamrer afsted, og tanken om at fisken er væk begyndte at komme til mig.

Jeg får overblik over situationen, og ser til min store glæde, at fisken stadig er kroget, og står under tangplanten. Så med et hurtigt tag i nettet kunne jeg kane både fisk og tangplante i nettet. Det viste sig at være en rigtig flot sommerfisk på 64 cm., og omkredsen på fisken vidnede om dens super kondition. Det blev endnu en af de dage på kysten man aldrig glemmer."

Voksende fiskefeber

"Efter små 10 dage uden fiskeri, var fiskefeberen vokset gevaldigt! Jeg var kun lige hjemvendt fra sommerhus, før jeg tjekkede strømforhold, vandstand, og vind, for imorgen skulle jeg ud!

Uret blev sat til kl. 02:30, og jeg ankom til pladsen kl. 03:30 –  lige inden dagens første lys brød frem og lyste vandet op.

Jeg riggede til med ILURES Tobis RL Chrome som vanligt. På pladsen var strømmen ikke så stærk som håbet, men troen var der stadig. Det var et svært fiskeri.

Jeg har ofte oplevet morgener, hvor fiskene springer rundt omkring en, men denne morgen var der helt stille. Jeg stod ved revet i mine egne tanker, og nød lyden af fuglenes morgen kvidren og havets bølger, men midt i roen blev jeg afbrudt af et overraskende hug, og idét ser jeg havets overflade blive brudt.

Først tænkte jeg det var en fin fisk omkring de 50 cm. Den var tung, men fighten udeblev sådan for alvor. Da fisken var få meter fra mig, tog den dog sit første og eneste udløb, men hold da op – sikke et udløb. Linen strømmede af hjulet i flere sekunder, og bremsen blev strammet til, hvilket vidnede om at de 50 cm., som først antaget var en underdrivelse.

Da fisken igen kom indenfor rækkevidde, kunne jeg kane den i nettet. En fin fisk på 65 cm. Og en rigtig flot en af slagsen."

Hvad syntes du om ILURES produkter og ILURES CHALLENGE?

"Jeg købte mine første ILURES gennemløbere i april måned. Jeg har gennem de seneste år været meget glad for danske gennemløbere, og i min søgen faldt jeg over navnet ILURES. Efter at have set lidt video omkring dem på youtube, fik jeg bestilt mine første.

Få dage efter lå pakken i postkassen. Gennemløberne var fint pakket ind og tilmed lå der et visit kort, hvor det blev gjort opmærksom på gruppen ILURES CHALLENGE på facebook.

Fedt, tænkte jeg. Fang fisk med deres gennemløber og tilmed have muligheden for at vinde fine præmier på det.

Det gjorde jo selvfølgelig også at jeg fiskede mere konsekvent med ILURES og samtidig kunne jeg følge med i de andre lystfiskeres fine fangster med ILURES.

Nu har jeg fisket 3 måneder med ILURES produkter. De har virkelig vist for mig at de kan fange fisk, også i den grove kaliber."

Tilmeld dig ilures challenge nu

Frederik formåede at vinde en af hver præmieplads på blot 2 måneder.

"Jeg syntes det er et fedt design, passende størrelse/vægt, den kaster godt, og man føler virkelig, at der er lagt vægt på at lave et agn som både lystfisker og fisk bliver afhængig af."

Se alle ILURES produkter

Hvad betyder havørredfiskeriet for dig?

"Havørredfiskeriet for mig, er et sted hvor jeg kan lade tankerne få frit spil, slappe af, og stresse af. Det med at komme ud i naturen, mærke vinden og have chancen for at opleve ting, som folk hjemme på sofaen kun kunne drømme om.

Det er de oplevelserne, som gør at jeg føler mig tilstede og i ét med naturen. Eksempelvis når man på vej gennem skoven ned mod vandet ser en slange inde i buskadset. Når man en efterårsdag ved Wedellsborg, bliver betragtet af en kronhjort mens man fisker, eller når marsvinene i flok kommer ind blot to meter fra kysten for at jage, lige foran en.

Det er bare nogle af oplevelserne jeg har i bagagen, sammen med mange flere.

Alt i alt, så er havørred fiskeriet noget jeg aldrig ville kunne undvære i mit liv."

Frederik Bov


16 kommentarer


 • CivOWDrdTYpnX

  NwSeZFMbqc


 • oBCTxguMEVawDvN

  NHzwilCry


 • jevdINVmtXsUOFb

  EYXOnZlhP


 • dSGBVXhxWtC

  VJcnvXwefuZ


 • dtODeoQWqn

  UQmGAPJTd


Indsend en kommentar